Handlekurv


Din handlevogn er tom!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Varegruppe
Jakker, Regndress, Salong klær Tips til høsten. Til Katten Til Hunden
Brukshund Dekaler / Hundebilder / Nøkkelringer Dekken & Refleks Dørmatter / Motivmatter Halsbånd, Kobbel, Seler & Belter Happy Dog Hundefor Hundebur/stål/aluminium/ plast / tekstil m. m Hundegodis Hundehus / Hundeluker Hundeklær / Hundeskjerf Hundeposer / Bæsjeposer Hundesenger, puter, tepper Hundevogner ID-Brikker Leker Mat & Vannskåler Meatlove kjøttpølser Potesokker / Potepleie Provit Hundemat Royal Canin Sikkerhet Stell & Pleie Sykkel & tilbehør Ting & Tang Treningsutstyr til Hund & Menneske Utstilling Valp
TILBUD OUTLET JUL for alle

DOG TONIC

DOG TONIC er et naturlig kosttilskudd beregnet for hunder, kan bidra til mer iver hos hunden, sterkere muskler/ HD/AD problematikk og ben byggning, minske slapphet og tretthet hos eldre hunder med mer... ETT UNIKT naturprodukt testet av veterinærer med positivt resultatt! 500 gram. - KLIKK FOR MER INFO

NOK 550,-

- DOG TONIC forebygger mange av de plager som skyldes manglende variasjon i kostholdet, da våre hunder, ofte uten valgmuligheter, må spise ensformig mat.


- DOG TONIC er sammensatt av 7 forskjellige urter, som hver for seg har en positiv virkning på hunder.


- DOG TONIC inneholder kun urter der virkningene er testet. Nærmere dokumentasjon om disse urtenes virkning foreligger.


- DOG TONIC kan forbedre appetitten og gi mer energi.


- DOG TONIC består av rene urter uten kjemiske tilsetninger.Nøkkelen til de utrolige resultatene ligger i denne unike urteblandingen. Dette skjer på grunn av riktig balanse i ernæringen som er avgjørende for god helse og sunnhet.


Erfaringer viser at fabrikkfremstilte fôrprodukter ofte er tilsatt vitaminer og kjemikalier. En hund gitt mat laget på naturens egen måte helt fra begynnelsen av, vil være sunn og frisk. Om sykdom skulle oppstå, kan dette skyldes ubalanse i kostholdet.


Urtepreparatet DOG TONIC er sammensatt av forskjellige urter nettopp for at en slik ubalanse ikke skal skje, og basert på forståelse av hva som er et helhetlig kosthold.


Urteblandingen er komponert for å erstatte noen av de livsviktige stoffene som ofte mangler når hunden spiser samme mat som eieren. En bør satse på forebyggende urtetilskudd, da en rekke urter og planter har vært en del av hundens opprinnelige føde.


Dette - er vi overbevist om - er forklaringer på de utrolige forbedringer i allmenntilstanden til de hundene som deltok i våre prøvebehandlinger.


Enten hunden din kun er et kjæledyr, deltar på hundeutstillinger, brukes i oppdrett eller avl, vil vi anbefale at du starter med urteblandingen når hunden er ung.


Vi anbefaler hundeeiere selv å prøve kosttilskuddet DOG TONIC.
En klinisk utprøving av urtepreparatet DOG TONIC av veterinær L. Brath, Jessheim dyreklinikk


Etter mange års bruk av corticoider, fenylbutazon, samt andre antiinflammatorisk virkende preparater har undertegnede etterhvert blitt mer og mer skeptisk til bivirkninger endel av disse preparatene gir. Et alternativ til disse preparatene var derfor ønskelig.


Høsten 1991 ble jeg oppsøkt av importøren til urtepreparatet DOG TONIC som presenterte preparatet. Det ble hevdet at preparatet hadde positiv virkning ovenfor en rekke lidelser, som hud- og pelsproblemer, ledd- og muskellidelser og fordøyelsesproblemer.


DOG TONIC er et urtepreparat bestående av 7 forskjellige urter. Seaweeds, Blå Luserne, Yam Rot, Nesle, Rosmarin, Klengemaur og Loppekjempe.


Det forhandles i pulverform pakket i plastposer. Doseringen til en middels stor hund er 1 barneskje 2 ganger daglig i 1 uke, deretter i teskje 2 ganger daglig i 1 måned, deretter 1 teskje daglig. Dosen avpasses etter dyrets vekt. Pulveret blandes i fôret (helst bløtt fôr).


De lidelse som etter min mening hadde størst interesse hva gjelder å bruke et alternativt preparat som erstatning for de klassiske, var artroser og kløende hudlidelser, da disse lidelsene svært ofte blir forsøkt behandlet med corticoider.


Interessen for preparatet vokste etter noen "prøve-behandlinger", da disse slo positivt ut. Ønsket om en stor utprøving meldte seg raskt.


Hunden "Oskar" tilhørende Alf T. Pedersen har artroser i et bein og det ble forsøkt DOG TONIC med svært godt resultat. Pedersen ville derfor at jeg skulle komme i 9-timen og fortelle om preparatet og hva vi brukte det mot.


Jeg var i 9-timen 3.4.92 hvor jeg fortalte om preparatet. Samtidig fikk jeg anledning til å be de hundeeierne som hadde hunder med ovenfornevnte lidelser melde seg.


Responsen var enorm, og jeg begynte å sende ut DOG TONIC. Vedlagt hver pakke sendte jeg et informasjonsskriv pluss to skjemaer. Det første skjemaet skulle de sende tilbake til meg med en gang de fikk tilsendt DOG TONIC. Der ga de opplysninger om hunden, sykdommer, hva de har fått av medisiner mot lidelsen(e), osv. Det andre skjemaet sendte de inn etter at første pose med DOG TONIC var brukt opp (etter ca 6-8 uker). Her skulle de SELV vurdere hvilken glede/nytte hunden hadde hatt av DOG TONIC, samtidig som de skulle beskrive utviklingen fra de begynte med preparatet.


De ble bedt om å seponere den pågående behandlingen, dersom de sto på noen. Dette skulle de gjøre etter avtale med sin lokale veterinær.


I september -92 begynte jeg å gjøre opp materialet. Av i alt 340 som hadde meldt seg, hadde 205 sendt tilbake begge skjemaene. Det er derfor disse som har blitt med i utprøvingen. Det ble sendt svar fra nesten alle kanter av landet. Lidelsene ble delt i to grupper; artroser og hudlidelser. Noen videre deling ble ikke gjort, da de fleste av pasientene ikke var undersøkt/kontrollert av meg. Men de fleste av artrose pasientene hadde artroser i skulder, albue, hodter eller rygg. De fleste hudlidelsene var infeksiøse hudlidelser.


Det var eierne selv om vurderte om hunden hadde hatt glede/nytte av å få DOG TONIC.


Av 118 innkomne svar hvor hunden led av en eller annen form for artrose, svarte 76 eller 64% at deres hund hadde hatt glede av å få DOG TONIC. Mens 42 eller 36% svarte at deres hund ikke hadde hatt glede av å få DOG TONIC.

Av 40 innkomne svar hvor hunden led av en eller annen form for hudlidelse svarte 28 eller 70% at hunden hadde hatt glede av å få DOG TONIC. Mens 12 eller 30% svarte at deres hund ikke hadde hatt glede av å få preparatet.

14 stk svarte at de var usikre på om hunden hadde hatt glede av å få preparatet. Denne siste gruppen fordelte seg jevnt på artroser og hudlidelser.


Ved siden av å få en undersøkelse på om preparatet kunne benyttes mot artroser og infeksiøse hudlidelser, ønsket jeg også å registrere eiernes registreringer av positive evt negative bivirkninger.


Av positive bivirkninger kan nevnes:

-Bedret allmenn tilstand
 -Høynet livsglede (mer leken)
 -Redusert, til opphørt renning fra øyne
 -Forbedret fordøyelse (mindre diare)
 -Forbedret pels (blankere, tettere pels)
 -Eldre stive hunder blir mykere.

Av negative bivirkninger kan nevnes:

-Preparatet gir enkelte ganger etter kort tid forverring av tilstanden. Dette varer noen få dager, deretter forbedrer lidelsen seg.

-Enkelte hunder har problemer med smaken (vegrer å spise fôret). Dette venner de seg til etterhvert.

-Noen få hunder kaster opp etter at de har fått preparatet i ca 1 uke. Dette opphører.


Undersøkelsen er gjort på en måte som selvsagt stiller en del spørsmål hva gjelder sikkerhet med hensyn på diagnostikk, resultat, vurdering, osv. Dette er forhold som bør tas i betraktning når det gjelder vurderingen av utprøvingen.


Når det gjelder min oppfatning av preparatet, mener jeg at det synes såpass lovende at jeg vil bruke det videre i min praksis.


De lidelsene som jeg først og fremst bruker DOG TONIC mot er moderate artroser forandringer. Er artrosen alt for uttalte bør andre klassiske preparater brukes evt bør hunden avlives. Videre bruker jeg preparatet til hunder som har en eller annen form for generell infeksiøs hudlidelse som følge av dårlig hud/pels. Svært mange av hundeeierne i undersøkelsen svarte at hunden hadde fått en fyldig og blank pels. Dette gjelder pasienter i begge sykdomsgruppene.


Jeg TROR at endel av de negative svarene både hva gjelder artrose som dermatitter skyldes at hundeeierne har dosert for lavt. Jeg har hatt flere tilfeller som er blitt svært mye bedre når dosen er økt.URTENE I DOG TONIC

Urteblandingen i DOG TONIC har vist god effekt ved behandling av visse hud- og pelsproblemer som skyldes hypersensitivitets- reaksjoner, ledd og muskellidelse av rheumatoidkarakter, samt ved forstyrret fordøyelsesfunksjon og rennende øyne.

DOG TONIC representerer også et godt kosttilskudd og vil derfor ha god effekt på andre lidelser som skyldes mangelfull ernæring.


Følgende urter er brukt i DOG TONIC:

Seaweeds (tang og tare)

Rik på mineraler og sporelementer samt vitaminer B kompleks, D, E og K. Tang og tare har vært brukt i hundrevis av år, både som næringstilskudd og som mat for mennesker og dyr. Kan styrke ledd og muskler samtidig som den har god virkning på mage og tarm.


Blå Luserne

Næringsstoff, vitaminrikt (A, B, K, D). Blå Luserne har også noe vitamin E, Folinsyre og Biotin. God som supplement på grunn av godt vitaminspekter og høyt proteininnhold. Kan virke appetittstimulerende og har god virkning på forskjellige hudplager.


Yam Rot

Stimulerende effekt på fordøyelsen. Kan også ha god virkning på ledd og muskler.


Brennesle

Basisk og meget mineralrik. Brennesle har vært brukt som grønnsak i uminnelige tider. Den inneholder mye jern.


Rosmarin

Kan ha en gunstig effekt på fordøyelsen.


Klengemaure

Har vært mye brukt blant annet mot hudplager.


Loppekjempe

Kan ha en gunstig virkning på fordøyelsen.


Ovennevnte urter kan også ha andre gunstige effekter.


Tilsatt:


Gurkemeie: forebygger og lindrer smerte i muskler og ledd, er også betennelsesdempende.


Ingefær: demper betennelse og smerter.


VÅRT NYHETSBREV